Els Moros i Cristians obrin les festes de Càrcer

Tres dies d’intenses celebracions de Moros i Cristians obriran a partir del divendres les celebracions festives de Càrcer, que enguany s’allargaran durant diverses setmanes. El primer dels actes, el de reconstrucció històrica de la Reconquesta cristiana del segle XIII, se celebrarà fins al diumenge. Els actes s’intensificaran a partir del divendres, amb una discomòbil i una desfilada de disfresses de totes les comparses. El dissabte, per la seua banda, hi haurà una diana al matí i cercavila per a arreplegar als representants de la comparsa Contrabandistes Esther i José, que compten enguany amb la Capitania. A la nit tindrà lloc una nova discomòbil. L’últim dia, el diumenge, viurà la batalla al matí i a la vesprada la gran entrada de Moros i Cristians, amb la desfilada de la comparses amb el següent ordre: Valies, Ala-katximba, Berebers, Albergina, Ben Tariks, Creuats, Shamataris, La Perla Negra, Ca- melot, Contrabandistes.

Després els actes es detindran durant uns dies per a reprendre’s el divendres 7 de setembre, quan ja s’enllacen totes les celebracions. Eixe dia, tindrà lloc a partir de les 19:30 hora la Santa Missa del Pregó, mentre després hi haurà un volteig de campanes per a anunciar les festes. El trasllat solemne a l’altar major del Santíssim Crist precedirà al pregó de festes, que enguany serà a càrrec de Miguel Juan Dasí. Per a tancar la jornada actuarà la Banda Juvenil SAM La Vall de Càrcer en la Plaça de l’Església.

Per a l’endemà, el dissabte 8 de setembre, s’ha reservat una especial jornada, en la qual tindrà lloc la proclamació oficial de Gala Granero Lloria com a Reina de les Festes de 2018. Abans, la Banda de Música SAM La Vall arreplegarà a la Reina i la seua cort i a la proclamació actuarà com mantenedora la periodista Amparo Piqueres. Després de l’important acte, la comissió de festes obrirà el ball amenitzat per la discomòbil Macrobox en la Plaça de la Generalitat.

Per la seua banda, el diumenge 9 començarà amb un esmorzar popular organitzat per l’Associació de Mestresses de casa Tyrius de la localitat i tindrà lloc el concurs de barrets en el bar “Ja era hora”. A la nit, a les 22.30 hores serà el concert de festes. La nova setmana començarà l’endemà amb el sopar de coca amb cansalada organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Càrcer. Per al dimarts s’ha reservat la processó de “farolets” de pebrot, acompanyats de la banda de música juvenil. El dimecres 12 serà dia de sopar en el carrer a partir de les 22 hores, mentre l’endemà se celebrarà la festa infantil aquàtica i la cavalcada de disfresses.

El dissabte 15 tornarà a ser un dia gran amb la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de Gràcia. La jornada començarà a les 7 hores amb una “despertà” i continuarà amb la cercavila de la reina de les festes i la seua cort d’honor acompanyada per la banda de música local. Al migdia se celebrarà la missa major en honor a la patrona i ja a la vesprada tindrà lloc un “besamanos” i la solemne processó general. El ball de disfresses amb l’Orquestra La Festa tancarà la intensa jornada.

Els actes religiosos també seran els protagonistes de la Festivitat del Santíssim Crist de l’Agonia que se celebrarà el diumenge 16. Les celebracions seran similars a la jornada anterior, amb “mascletà”, cercaviles, missa (aquesta vegada presidida pel bisbe auxiliar Arturo Ros) i processó, amb castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Caballer per a finalitzar. Per al dilluns 17 s’ha reservat el trasllat del Santíssim Crist de l’Agonia a la Capella.

caValencià