NUEVAS MIRADAS SOBRE LA CERÁMICA DE CÀRCER

 

El llibre “Nuevas miradas sobre la cerámica de Càrcer”, iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Càrcer en col·laboració amb la Fundació Bancaixa, rescata de l’oblit l’esplendorós passat de la localitat de Càrcer com un dels centres industrials de ceràmica més rellevants de l’antic Regne de València. 

 

El descobriment d’un conjunt de pisa decorada en la localitat de Càrcer durant els anys seixanta així com l’aparició d’un grup de peces amb una morfologia i motius decoratius diferents als documentats fins al moment, les quals van eixir a la llum a causa de l’exposició temporal <>, organitzada per l’Ajuntament de Càrcer en col·laboració amb el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”, van ser el detonant per a elaborar un nou estudi destinat a recopilar tota la documentació relativa al tema. Una publicació que, a més a més, compta amb la garantia, i la saviesa, d’experts en la matèria com el director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”, Jaume Coll Conesa, l’arqueòloga, Sara Puggioni, i la cap de secció de l’arxiu del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”, Maria José Badenas Población. 

 

En aquest context naix el llibre “Nuevas miradas sobre la cerámica de Càrcer”, una obra dedicada únicament a l’anàlisi del conjunt de pisa trobat en aquesta localitat de la Ribera Alta del Xúquer, que realitza una revisió de les velles interpretacions, aporta una nombrosa bibliografia, rescata antigues publicacions i exposa les noves investigacions reforçades amb una gran quantitat de material gràfic.

 

caValencià