El Diputació de València de Raspall Parelles comença demà

Amb més d’un centenar d’equips participants en el torneig, la 19ª edició del Campionat Autonòmic de Raspall Parelles, gran trofeu Diputació de València, viurà la seua primera jornada, aquest cap de setmana.

Per primera vegada en la historia del trofeu hi haurà la mateixa quantitat de categoríes seniors de competició masculina com de femenina. Dels 110 equips inscrits, quasi la meitat son formacions femenines, el que el converteix amb el campionat autonòmic amb major representació de dones i xiquetes en la història de la pilota valenciana. De fet, tots els clubs amb major representació numèrica de la competició tenen equips femenins. Per exemple, l’entitat més participativa es Beniparrell, on els seus 9 equips son tots femenins; Bicorp, un dels clàssics de la modalitat, presenta 8 formacions, de les quals 3 son de dones; i també cal destacar els 7 equips de xiques de Meliana.

Respecte a les primeres categories, en la primera masculina serà Xeraco qui defense el títol aconseguit davant Rafelbunyol en el 2016. Aquests equips tormaran a lluitar per jugar la final de la present edició, junt a les formacions dels clubs de Fenollet, Bicorp, Bellreguard i La Vall d’Alcàntera-Càrcer.

En la máxima categoría femenina, Mar de Bicorp i Victoria de Valencia, que l’any passat guanyaren la copa de campiones per al club de Rafelbunyol, enguany jugaran pel club de Bicorp.

La resta de formacions serán les de Beniparrell, actuals subcampiones, Alqueria d’Asnar, Borbotó, amb dos equips, la Marina i Tavernes Blanques.

caValencià