Càrcer i Alcàntera de Xúquer inicien les obres de cloració en las aigües residuals de la seua depuradora

Alcàntera de Xúquer i Càrcer inicien un dels seus processos sostenibles més ambiciosos: la cloració de les aigües residuals de la seua depuradora comuna, amb la finalitat de reduir el percentatge d’aigua que -a posteriori- es reparteix a l’entorn. És un projecte que tots dos ajuntaments portaven diversos mesos planificant junts i aquesta mateixa setmana començarà a dur-se a terme. El procés permetrà nodrir d’aigua els aqüífers pròxims a la planta de forma molt més sostenible i salubre, després d’aquest tractament, que es basarà en els pilars de l’economia circular: traure l’aigua utilitzada del pou mitjançant energia fotovoltaica, filtrar-la, sotmetre-la a eixe procés de cloració i després eixa aigua, totalment reutilitzada, bolcar-la amb total garantia a l’aqüífer.

Per a l’alcalde d’Alcàntera de Xúquer, Julio García, aquest és un gran avanç per a la sostenibilitat del municipi, sobretot tenint en compte que, segons l’Informe de Recursos Hídrics elaborat per l’ONU, el percentatge de les aigües residuals que desemboquen en l’entorn sense ser tractades a tot el món ronda el 80% i és quasi del 95% als països desenvolupats: “Són unes xifres que donen què pensar. L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6 de l’ONU és, precisament, l’aigua neta i el sanejament, com a punts clau per a poder evolucionar en sostenibilitat cap a un planeta millor. Nosaltres, anem fent camí cap a això”. A més, l’alcalde ha afegit: “Utilitzem les tres ‘erres’: reutilitzar, reciclar i reduir i, d’aquesta manera, a més de traure rèdit econòmic, aconseguim avançar en sostenibilitat per a protegir la nostra terra”.

caValencià