Càrcer recupera el llit del riu Sellent i el seu entorn amb l’ajuda de la Diputació

El projecte de recuperació ambiental i social del riu Sellent i el seu entorn al municipi de Càrcer ja és una realitat gràcies a la inversió que ha realitzat la Diputació. Amb aquesta intervenció, la localitat de la Ribera Alta ha netejat i condicionat el riu per tal d’evitar desbordaments d’aigua al seu pas per la població, i també ha habilitat un nou espai verd recreatiu junt al riu amb bosc de ribera i dos taules de pícni.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat Càrcer acompanyat per l’alcalde Josep Botella i altres membres de la corporació local per a conèixer aquestes actuacions que s’han desenvolupat amb una subvenció del Programa d’Espais Degradats de l’àrea de Medi Ambient de la corporació provincial.

El diputat Bort ha assenyalat que “amb aquest projecte de recuperació ambiental i social del riu i de l’espai adjacent hem aconseguit millorar les seues condicions per garantir el pas de l’aigua i evitar les avingudes, però també hem augmentat el seu valor ambiental, perquè s’ha realitzat una revegetació de l’ecosistema amb espècies autòctones”. “A més, la creació del nou espai verd junt al riu proporciona a les veïnes i veïns de Càrcer una nova zona d’esbarjo en un entorn valuós”, ha afegit.  

Aquest projecte s’ha realitzat amb una inversió total de vora 40.000 euros, dels que la Diptuació ha aportat 34.000 a través del Programa d’Espais Degradats, el 85% del global. Per la seua banda, l’ajuntament de Càrcer ha sufragat el restant 15% del projecte i ha destinat 6.000 euros.  

La neteja i condicionament del llit del riu Sellent ha inclòs la substitució del canyar invasor Arundo donax per espècies del bosc de ribera autòctones en un espai de 17.465 m2. La revegetació s’ha realitzat amb exemplars de xop blanc, baladre, tamatiu, llentiscle, murta, espí negre, arraclan, ensopeguera i saladilla de Mansanet, joncs i bova.

En quant al nou espai verd recreatiu, aquest s’ubica a una parcel·la municipal de 1.139 m2 ubicada junt al riu on s’han plantat diversos xops blancs i on s’han instal·lat dos cartells informatius i dos taules de pícnic per a que els veïns de Càrcer puguen gaudir de l’entorn.

caValencià