Projecció de la pel·lícula documental “Les llavors que van creixent. Fossa 22”

Projecció de la pel·lícula documental d’Óskar Navarro i Sergi Tarín “Les llavors que van creixent. Fossa 22”.

 

L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Càrcer el divendres 22 de novembre a les 18:00 hores.

 

Esperem la vostra assitència.

 

 

SINOPSI:

La 22 és una de les aproximadament 65 fosses comunes, la majoria anònimes, amb restes de la repressió franquista al cementeri de Paterna. Al Terrer, un camp de tir proper, s’afusellaren 2238 persones entre 1939 i 1956, segons els treballs del professor Vicent Gabarda. Això situa Paterna com el segon lloc amb més crims del franquisme, per darrere del cementeri de l’Est, a Madrid. Des del 2016, la Diputació de València ha destinat prop d’1,2 milions per destapar 11 fosses i 4 nínxols al cementeri de la localitat. Esta és la història d’una d’elles, la 22, i la dels seus 39 afusellats el 29 d’agost de 1939. I, sobretot, dels familiars i la seua memòria oblidada per l’Estat democràtic durant dècades.

caValencià