Les escoles tanquen un gran any en els Jocs Esportius

En 2016 s’han consolidat la participació d’equips i escoles en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, amb un gran rècord de participació. El gran treball d’escoles i clubs, juntament amb els seus tècnics i juntes directives, fan possible que a poc a poc cresca la participació de xiquets i xiquetes en les diferents competicions dels JECV.

En la temporada 2015-2016, varen participar 1206 equips en les competicions col·lectives i 2446 participants en les competicions individuals, participant 113 escoles de pilota valenciana(6 de la província de Castelló, 27 de la província d’Alacant i 8o de la província de València). Les fases finals provincials i Autonòmiques s’han disputat en 24 lòcalitats (Alcàsser, Almassora, Almussafes, Borbotó, Canals, Càrcer, Dénia, Massamagrell, Meliana, Moixent, Murla, Oliva, Ondara, Orba, Petrer, Pobla Vallbona, Sueca, Tibi, València, Vall de Laguar, Vila-real, Vinalesa, Xaló i Xilxes).

La participació ha passat de 2864 equips en la temporada 2014-2015 a 3652 equips en la temporada 2015-2016, un gran augment que contínua en la present temporada 2016-2017. Les primeres competicions d’aquesta nova temporada compten amb noves escoles de pilota valenciana: Alzira i Castalla, dos escoles que s’han incorporat amb molta il·lusió i ganes a les competicions escolars. En aquests moments s’estan disputant les competicions per equips de raspall i frontó valencià, que han superat els registres de participació de temporades anteriors.

En la modalitat de frontó parelles, cal destacar en la província de Castelló a Vila-real, en categoria benjamí. Almassora A, en categoria aleví. Xilxes A, en categoria infantil i Onda, en categoria cadet que són els campions provincials. A Alacant els campions són Sella, en categoria benjamí, Beniarbeig-El Verger A, en categoria aleví, El Campello, en categoria infantil, Agost, en categoria cadet i Benidorm, en categoria juvenil. A València, disputaran les finals després de Reïs, en categoria benjamí Piles B i El Puig A. En categoria cadet, El Puig i Sueca. En juvenil, de momento Vinalesa.

Aquests equips jugaran la fase final Autonòmica la segona setmana de gener. En la competició de raspall, s’estan disputant les primeres jornades de competició amb partides de gran nivell. La competició de galotxa també s’inicia esta setmana en la Marina Alta amb les escoles d’esta comarca.

caValencià