L’Institut de Càrcer crea la figura de l’alumne <>

L’IES Càrcer ha iniciat un projecte de participació estudiantil mitjançant el qual s’intenta conèixer les motivacions i necessitats de la gent jove de la Vall del Xúquer. Ho realitza a través del anomenats <> que treballen en un punto d’informació juvenil que conjumina a dinamitzadors culturals dels ajuntamients i als alumnes, que els transmeten les seues idees per a aconseguir unes localitats amb ofertes atractives per al seu grup d’edat. La iniciativa va nàixer del ajuntaments, que van pensar que havien d’acostar les seues múltiples activitats de tota índole als joves. Es va procedir a una reunió amb el director de l’institut que unifica als vuit pobles (Càrcer, Cotes, Beneixida, Sellent, Antella, Gavarda, Alcàntera de Xúquer i Sumacàrcer) i es va passar informació als alumnes per a assistir a les xarrades. Des del primer ia es van mostrar disposats a treballar com a corresponsals al volant de vint alumnes, dels quals deu van assistir a la primera reunió i es va decidir crear un perfil de Instagram dels corresponsals i un grup de Whatsapp per a millorar la comunicaciò. Enre la pluja d’idees que van proposar els joves estudiants també es va incitar als ajuntaments perquè oferisquen classes de zumba o dibuix artístic, a més de gimcanes, excursions per la muntanya, baixades pel riu Xúquer per a sensibilitzar sobre la seua cura o cursos de fotografia. La intenció dels ajuntaments és que aquest grup estudiantil acabe configurant-se com un col·lectiu que conjumine als joves dels diferents pobles, com ocorre amb altres grups d’edat com el dels jubilats.

caValencià