La Diputació s’interessa pel projecte de zones verdes urbanes de Càrcer

L’alcalde de Càrcer, Josep Botella, es va reunir amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i amb diversos representants de la Generalitat Valenciana per a transmetre’ls tots els detalls del seu projecte d’enjardinament general del nucli urbà del municipi de la Ribera, amb el qual es pretén combatre el canvi climàtic i fer de la localitat un espai més habitable. L’equip de govern de Càrcer va voler amb això implicar les administracions superiors, buscant el seu finançament i també la complicitat en un projecte que redefineix el concepte d’urbanisme per a oferir major presència a l’arbratge i humanitzar l’espai públic.
El projecte porta per nom “Reinterpretem el paisatge, Naturalitzem Càrcer”. El primer estudi, elaborat per l’empresa Taller de Jardineria Babilonia SL i finançat per la Diputació de València, va analitzar la situació urbanística del nucli urbà i tenia com a objecte elaborar un conjunt de propostes per fer el municipi més confortable i combatre la calor i altres efectes del canvi climàtic. La segona fase se centra en tres seccions tipus de carrer i dos places del municipi i desenvolupa per a cada espai l’impacte, pressupost i termini d’execució.
L’actuació de la segona fase proposa l’actuació sobre els carrers Casto Monblanch, Mestre Sanchis i Avinguda Professor Manuel Broseta, a més de la Plaça de la Comunitat Valenciana i la Plaça Generalitat. Com a conclusió de l’anàlisi de la Fase 1 de l’estudi s’apunta que el nucli urbà de Càrcer ofereix un paisatge d’extrema duresa.
caValencià