Càrcer reforça la seua oferta extraescolar amb l’escoleta i altres alternatives d’oci educatives

Seguint amb el ferm compromís que l’executiu de Càrcer manté des de fa anys amb l’educació dels més joves, l’Ajuntament de Càrcer prepara per a aquest 2022 una gran varietat d’alternatives de caràcter educatiu, on també es promourà el temps d’oci per a xics i xiques menors de 14 anys. Per això, el consistori, ha rebut una quantitat pròxima als 19.000 euros de subvenció pública per a posar en marxa diversos programes en aquesta línia d’actuació.

El primer, i més important, serà el de l’escoleta. Un clàssic dels períodes vacacionals que ja es va celebrar a la fi de l’any passat. Les dependències municipals del CEIP Pare Gumilla van acollir a tres grups d’alumnes -separats per les circumstàncies relacionades amb el Covid-19- els qui, guiats pels tres monitors, tots residents en el municipi, van aprofitar per a realitzar activitats educatives, culturals, de promoció de l’educació ambiental, l’educació emocional i la interculturalitat. D’igual manera està previst que es realitze aquest projecte durant les aturades docents de pasqua i estiu, a l’espera del desenvolupament del virus.

Així, també s’amplia l’oferta de tallers culturals i didàctics amb cinc projectes que es desenvoluparan cada divendres entre febrer i juny a la biblioteca municipal. S’experimentaran i aprendran conceptes molt útils per a la formació i el creixement sobre valors com la perspectiva de gènere i participació ciutadana. Per a acudir a aquests tallers serà necessària inscripció, depenent de l’activitat i rang d’edat; és a dir, el primer divendres l’activitat estarà dedicada per a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys, el segon divendres de 7 a 10 anys i el tercer d’11 a 14.

Es reforça, a més, l’oferta d’activitats extraescolars els divendres de 12.00 a 13.00 hores amb opcions tan cridaneres com ‘Art-attack’ i ‘Multiesport’, que estaran disponibles a partir del mes de febrer, com una alternativa més a les famílies perquè els xiquets i xiquetes continuen aprenent.

Respecte a l’oferta d’activitats físiques, de febrer a juny es desenvoluparan projectes de promoció de patinatge, bàsquet, atletisme i pàdel els dissabtes al matí, ja que, entre setmana, els alumnes ja participen en altres programes esportius ja existent. Finalment, en clau cultural, un gran projecte transversal de música el resultat de la qual serà un gran videoclip realitzat pels alumnes amb ajuda de professionals del sector audiovisual, músics i realitzadors.

caValencià