Invertiran fons europeus a Càrcer per millorar el riu Sellent

La Fundació Limne anuncia una inversió de fons europeus a Càrcer per adaptar el Sellent canvi climàtic mitjançant solucions basades en la natura, desenvolupar estratègies per fomentar la bioeconomia i l’ocupació verda o fer programes d’educació ambiental, entre altres accions.

El programa de treball, que es desenvoluparà fins al 2025, s’engloba dins l’anomenat projecte Fluviatilis, una proposta generada per una agrupació de cinc conegudes entitats conservacionistes, la línia d’actuació principal de les quals és la custòdia del territori i que s’han unit per posar en marxa iniciatives transformadores que impulsen la bioeconomia com una oportunitat per mostrar que la conservació dels recursos naturals pot anar de la mà d’activitats que generen desenvolupament econòmic i social.

L’alcalde de Càrcer, Pepe Botella, explica que “el projecte que presenta Limne s’associa a l’estratègia municipal de mantenir el Sellent lliure de vegetació invasora i aborda els possibles efectes del canvi climàtic amb solucions que donen valor al riu”. A més és una proposta molt interessant per al municipi, en abordar temes més enllà de la conservació, com ara l’economia circular i el foment de l’ocupació verda”.

Fluviatilis es desenvoluparà a diverses localitats i, si bé naix amb una visió conjunta, cadascuna de les entitats consorciades coordinarà les actuacions al seu territori: Asociación para a Defensa Ecolóxica de Galiza (ADEGA) a Galícia, Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE) a la Regió de Múrcia, Grup de Natura Freixe (GNF) a Catalunya, Fundació LIMNE a la Comunitat Valenciana i Red Cambera a Cantàbria. El col·lectiu comptarà en tot moment amb el suport cientificotècnic del Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX), que monitoritzarà les propostes que es llencin encarades a la provisió de Solucions Basades a la Natura o d’adaptació al canvi climàtic.

 

FONS EUROPEUS

Esta proposta es beneficia d’una convocatòria d’ajudes, impulsada per la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), per a grans projectes transformadors d’índole cientificotècnica enfocats a la promoció de la bioeconomia i la contribució a la transició ecològica, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

 

La convocatòria, que va rebre un total de 132 propostes, va seleccionat  tan sols14 iniciatives, entre les quals hi ha el projecte que es desenvoluparà a Càrcer, en demostrar la seua contribució a resoldre algun dels grans reptes ambientals i socials per a la conservació del nostre patrimoni natural i biodiversitat i la creació d’ocupació.

caValencià