Càrcer aprova la creació d’una comunitat energètica local per valor de 40.000 euros

En uns mesos en què l’energia està aconseguint preus de rècord, és més important que mai treballar per a ser autosuficients. Aquesta idea l’han adoptada al peu de la lletra a l’Ajuntament de Càrcer, que ja pot dir que està en camí de consumir l’energia creada per ells mateixos, gràcies a l’aprovació de la construcció d’una comunitat energètica local, valorada en una inversió de 40.000 euros, 26.000 dels quals han sigut subvencionats per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, de la Generalitat Valenciana.

El programa recull la construcció d’una comunitat energètica, aprofitant la instal·lació d’una planta solar fotovoltaica que produirà suficient per a nodrir de llum al municipi a base d’una font d’energia renovable, conservant la sostenibilitat de l’entorn. Des de l’alcaldia, Josep Botella, ha celebrat l’inici d’aquest camí: “La idea ja no és només estalviar en matèria econòmica, que la factura de la llum siga cada vegada més assumible per als veïns de Càrcer, també està el fet i la satisfacció de ser autosuficients. Produir el que consumim i no dependre d’empreses externes. Els preus d’aquests últims mesos han estat ofegant l’economia de moltes famílies i amb aquesta mesura intentem posar solució al problema. Segur que ho aconseguirem”.

caValencià