Càrcer aposta per l’autosuficiència i inicia la instal·lació de la seua comunitat energètica

Un dels temes que més ronda el cap de les famílies durant aquests últims mesos, sens dubte, és el preu de l’energia. Factures, consum, consells, despesa o estalvi són termes que ja existien en l’imaginari col·lectiu però que enguany han cobrat més importància que mai. A causa de la crisi de subministraments derivada de la guerra en l’est d’Europa i a l’impacte d’una-encara no superada- pandèmia, els preus de la llum estan aconseguint màxims històrics. Per això, l’Ajuntament de Càrcer, en el seu afany per facilitar la vida a tots els seus veïns i veïnes i, alhora, consolidar-se com un municipi amb una agenda verda, sostenible i autosuficient, ha iniciat la instal·lació de la seua comunitat energètica. Una iniciativa que consisteix en un parc de plaques fotovoltaiques en el sostre del col·legi municipal, amb la finalitat que qualsevol habitatge en un radi de 0,5 quilòmetres des de la instal·lació puga aprofitar eixa energia natural.

Qualsevol família, dins del radi d’acció pot fer-se sòcia. Per a això, ha d’acudir dilluns que ve, 17 d’octubre, a la reunió que tindrà lloc en el saló de plens de l’Ajuntament a partir de les 19.00 hores. Allí s’explicaran conceptes com els beneficis de pertànyer a una comunitat energètica com la que es planteja amb aquest projecte, l’estalvi que es pot materialitzar o per què apostar per l’energia verda.

Des de l’alcaldia, Josep Botella, insisteix que aquesta és la línia a seguir pel seu equip de govern: “Sempre hem tingut com a prioritat armar un municipi compromés amb el medi ambient i amb un major grau de benestar en les famílies. Aquesta iniciativa ja és una realitat, després de molts mesos treballant en ella. Ara és qüestió que quantes més famílies aposten per això, millor. Aquesta és la manera de crear un municipi autosuficient i adaptat als nous temps”.

caValencià