Càrcer reforma i assegura l’estat estructural del campanar de l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció

És una dels senyes d’identitat més visibles de qualsevol municipi. El campanar de l’Església de l’Asunción de Càrcer serà reformat durant els pròxims mesos gràcies amb una inversió de 28.000 euros, provinent d’una subvenció atorgada per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana. Esta edificació, datada del segle XVIII i reformada durant els anys finals del segle XIX i principis del XX es caracteritza per estar constituïda per tres cossos, situats a un lateral de la façana del temple religiós i just al costat de l’Ajuntament.

L’estat del campanar s’havia deteriorat pel pas del temps i l’erosió pròpia de la meteorologia i les humitats, arribant-se, fins i tot, a un punt de preocupació per la seguretat dels seus fonaments. Des de l’alcaldia, Josep Botella, ha celebrat la posada en marxa d’este projecte de reforma que, fet i fet, permetrà al poble renovar un dels seus edificis més característics: “El campanar de Càrcer és un emblema que tots identifiquem amb el nostre poble, des de ben xicotets. El seu estat actual era preocupant, pel pas del temps i els problemes en la seua estructura. Esta reforma és una gran notícia per al patrimoni cultural i històric del municipi i un fet que garantirà la seua salut estructural durant molts anys”.

L’església, junt al campanar, són considerats com a Bé de Rellevància Local segons la Generalitat Valenciana, amb quatre campanes mecanitzades, construïdes en els anys 1809, 1848, 1926 i 1927.

caValencià